Recept - Chocolade Granola

Chocolade granola

Het najaar vraagt om chocolade! Het specerij cacao heeft een verwarmend effect, geeft een energieboost en heeft talloze gezondheidsvoordelen. De antioxidanten in cacao, de flavonoïden, hebben een gunstig effect op hart- en bloedvaten. Cacao vol B-vitamines en is bron van het ontspanningsmineraal magnesium. Last but not least: chocolade is natuurlijk ook “gewoon” verslavend lekker. Kies dan wel voor chocolade met meer dan 85% (biologische!) cacao.

 

Ingrediënten

  • 200 gram (glutenvrije) havermout
  • 50 gram boekweitkorrels
  • 50 gram chiazaad
  • 60 gram gehakte amandelen
  • 2 el rauwe cacao
  • 3 el gesmolten kokosolie
  • 3 el maple syrup
  • 1 tl kaneel
  • 30 gr kokosvlokken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°. Meng alle ingrediënten, behalve de kokosvlokken. Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de granola in 15 minuten goudbruin en roer tussendoor. Laat de granola afkoelen en voeg de kokosvlokken toe. Je kunt de granola afgesloten zeker 2 weken bewaren.

 

Lekker genieten!

Eerdere blogs

Neurotransmitters

Neurotransmitters zijn chemische boodschappers die de communicatie tussen zenuwcellen in de hersenen en het lichaam regelen. De communicatie van moet op de juiste manier én snel gebeuren. Neurotransmitters spelen een cruciale rol in de regulering van stemming, emotie, cognitie en gedrag. Ze zijn van belang voor je zenuwstelsel, betrokken bij je motoriek, immuunsysteem en pijnbeleving.

Lees verder »

Meal Preppen

Ook voor een 𝗴𝗲𝘇𝗼𝗻𝗱𝗲 𝗹𝗲𝘃𝗲𝗻𝘀𝘀𝘁𝗶𝗷𝗹 geldt dat een goed begin het halve werk is. Zonder overzicht of gezond eten in huis grijp je zoveel sneller naar gemaksvoedsel en da’s meestal toch ongezonder. In onze vaak drukke levens is 𝗲𝗲𝗻 𝗴𝗼𝗲𝗱𝗲 𝗽𝗹𝗮𝗻𝗻𝗶𝗻𝗴 dus dé oplossing. Meal preppen gaat voor mij daarom vooral om 𝘃𝗼𝗼𝗿𝘂𝗶𝘁 𝗱𝗲𝗻𝗸𝗲𝗻. ⁣

Lees verder »

NEI energetisch therapie

NEI – energetisch therapie NEI – energetisch therapie Wat is NEI? NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie en maakt het onbewuste bewust.  Wat feiten die mijn interesse wekten. Slechts 5 % van ons gedrag is

Lees verder »
Scroll naar boven