NEI – energetisch therapie

NEI – energetisch therapie


Wat is NEI?

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie en maakt het onbewuste bewust. 

Wat feiten die mijn interesse wekten. Slechts 5 % van ons gedrag is bewust; de andere 95% onbewust. In ons onderbewustzijn liggen ervaringen, waarden, oude pijn en emoties opgeslagen. Ons bewustzijn verwerkt prikkels met 60 bits per seconde; ons onderbewustzijn met 11,2 bits per seconde. Dat is dus 200.000 keer zo snel! Ons brein krijgt per dag 70.000 tot 80.000 prikkels te verwerken en dat zal in de toekomst alleen maar toenemen. Om emoties goed te kunnen verwerken moeten onze beide hersenhelften (links en rechts hebben verschillende functies) goed kunnen samenwerken. Als dat niet goed gebeurt, worden emoties onverwerkt in ons systeem opgeslagen en kunnen tot allerlei klachten leiden.

Deze ‘trauma’s’ hoeven niet heel heftig te zijn. Het gaat om alles wat jouw rechterhersenhelft (emotie) ervaart en jouw linkerhersenhelft (ratio) niet kan verklaren. 

Stel: je bent 6 jaar oud gaat iedere middag met je buurmeisjes buiten spelen, maar op een middag mag jij ‘ineens’ niet meedoen met knikkeren. Je begrijpt er niets van en slaat dat ‘trauma’ op in jouw systeem. 

Het hoeft zelfs niet om jouw ervaringen te gaan. Bij de conceptie krijg jij van je ouders namelijk niet alleen een pakketje DNA, maar ook (onverwerkte) emoties mee. 

NEI werkt met behulp van de biotensor. De biotensor is een energetisch meetinstrument, waarmee je vanuit je onderbewustzijn de vertaalslag kunt maken naar je bewustzijn. De biotensor reageert op de stressreactie van het lichaam en kan energie toevoegen en afvoeren. Zodoende kunnen emotionele blokkades worden opgespoord en verholpen. 

Wij/velen hebben geleerd onze emoties te rationaliseren en beredeneren, te ontkennen of te onderdrukken in plaats van te (door-)voelen. Het kan natuurlijk altijd erger, je gaat maar door (want doorgaan is niet voelen) of gebruikt medicijnen (ook op doktersvoorschrift!), drank of drugs. Met NEI gaat het om het herkennen, erkennen, uiten en loslaten. Je kunt een situatie/klacht koppelen aan de emotie om vervolgens te ervaren, uiten en los te kunnen laten. Doordat de emotionele lading van de klacht afgaat, lossen deze op en is groei mogelijk. 

Waarom NEI voor mij?

Ik ben nuchter en was erg sceptisch, maar inmiddels ook radeloos vanwege de situatie van ons toen 6 maanden oude zoontje. Hij sliep nog altijd erg slecht, zat letterlijk aan mij vastgeplakt en huilde erg veel. Gekscherend zei ik wel eens ‘als ik moet gaan koeknuffelen, doe ik het ook’. Via via kwam ik Het Energetisch Huis terecht voor een NEI-consult. Het consult vond ik bijzonder, het resultaat verbluffend. Binnen een week kon ik hem voor zijn slaapje in zijn eigen bedje wegleggen en kon hij wél naar de opvang. 

Lang verhaal kort. In de loop der tijd ben ik letterlijk gaan ervaren dat cellen geheugen hebben. Hoe gezond ik ook leefde, ik bleef ‘vage’ klachten houden. Dit cellulair geheugen noem ik vaak ‘oud zeer’ en kan je omschrijven als klachten die ‘niet van jou’ voelen. Denk je eens in hoe hard het werken is om met 5% bewustzijn 95% aan onverwerkte emoties op te lossen? Daarom voor mij dus NEI.

 

Is NEI iets voor jou?

NEI past helemaal in het holistisch plaatje en mijn manier van werken: persoonlijk, praktisch en doelgericht. 

NEI kijkt naar de oorzaak van de klacht. Het gaat voorbij aan de fysieke of mentale klacht en is dus geen symptoombestrijding. Hoewel het wel een quick fix kan zijn, omdat er vaak al na 1 tot 3 NEI-sessies verbetering of resultaat is en daarmee dus heel praktisch. Tot slot gaat het om jouw onderbewustzijn: persoonlijker kan dus niet, want one size fits none. 

Ongewenst gedrag, gevoel en fysieke klachten kunnen met NEI worden aangepakt. Denk aan gedrag dat niet overeenkomt met je gevoel: je wilt wel, maar het lukt niet. Gevoelens als angst, onzekerheid of depressie die je – zonder reden – lijken te overvallen of signalen van je lijf, die je ‘iets’ proberen te vertellen. 

NEI-therapie is geschikt voor alle leeftijden, zelfs voor ongeboren kindjes, en allerlei uiteenlopende klachten. Denk aan huilbaby’s, slaapproblemen, belemmerende overtuigingen, niet lekker in je vel zitten, weinig energie, stagnerende business, kinderwens en miskraam, vage klachten, fysieke klachten, het maken van keuzes enz. enz.  

Interesse? Ervaar het zelf!

Een consult duurt 60 tot 75 minuten en kan zowel live als online plaatsvinden.

Eerdere blogs

Neurotransmitters

Neurotransmitters zijn chemische boodschappers die de communicatie tussen zenuwcellen in de hersenen en het lichaam regelen. De communicatie van moet op de juiste manier én snel gebeuren. Neurotransmitters spelen een cruciale rol in de regulering van stemming, emotie, cognitie en gedrag. Ze zijn van belang voor je zenuwstelsel, betrokken bij je motoriek, immuunsysteem en pijnbeleving.

Lees verder »

Meal Preppen

Ook voor een 𝗴𝗲𝘇𝗼𝗻𝗱𝗲 𝗹𝗲𝘃𝗲𝗻𝘀𝘀𝘁𝗶𝗷𝗹 geldt dat een goed begin het halve werk is. Zonder overzicht of gezond eten in huis grijp je zoveel sneller naar gemaksvoedsel en da’s meestal toch ongezonder. In onze vaak drukke levens is 𝗲𝗲𝗻 𝗴𝗼𝗲𝗱𝗲 𝗽𝗹𝗮𝗻𝗻𝗶𝗻𝗴 dus dé oplossing. Meal preppen gaat voor mij daarom vooral om 𝘃𝗼𝗼𝗿𝘂𝗶𝘁 𝗱𝗲𝗻𝗸𝗲𝗻. ⁣

Lees verder »
basis-suppletie-vitamine

Basis suppletie

Basis suppletie: waarom, wat en waar moet je op letten? Orthomoleculair zijn we het erover eens: basissuppletie, ofwel het aanvullen van je voeding met supplementen, is onmisbaar. Waarom?Dat komt omdat (1) ons Westerse voedingspatroon te

Lees verder »
Scroll naar boven